Dækkehvidt

Hvornår skal dækkehvidt bruges?

Når dit motiv trykkes på sølv- eller transparent folie, vil farverne i dit motiv blive let gennemsigtige. For at undgå dette, kan vi tilføje et  ”dækkehvidt” underlag for hele eller dele af dit design. 

 

 

EKSEMPEL
1-FARVET TRYK
PÅ TRANSPARENT MEDIE

På første eksempel er der anvendt dækkehvid under det sorte tryk, og her står den sorte farve skarpt. På det andet eksempel er der ikke anvendt dækkehvid, og her er den sorte farve let gennemsigtig.

 

 

 

EKSEMPEL
FULL COLOR TRYK
PÅ METALLISK MEDIE
 
På første eksempel er der anvendt dækkehvid under trykket, og her fremstår farverne skarpt. På det andet eksempel er der ikke anvendt dækkehvid, og her fremstår farverne svagere.

 

Princippet gælder med alle type farver og på alle typer transparente og metalliske emner - fx også æsker, dåser og poser. Det er muligt kun at anvende dækkehvid under udvalgte dele af dit tryk - fx kun under dit logo. Herved kan du bevare den metalliske eller transperante effekt på den øvrige baggrund.

Sådan angiver du dækkehvidt
i din layoutfil

Markér de områder på dit layout, der skal have dækkehvdt underlag. Du skal optegne området med en vektorkurve. Udfyld derefter områderne med dækkehvid.

Farven, du bruger som dækkehvid,
skal hedde white og være en spotfarve.


F.eks. kan du bruge Cool Grey 1, og navngive den white.​​​​​​ Den dækkehvide farve skal enten ligge i et separat dokument eller sættes til overprint i det oprindelige dokument.